TAN Afdeling Midden  

Evenementen

Raku stoken en GPS navigatie

Raku stoken en GPS navigatie

Bijeenkomsten Gratis evenement

Wat te verwachten van een workshop raku stoken

Raku stoken is een bepaalde techniek van geglazuurd keramiek stoken.

Na deze eerste keer stoken worden de voorwerpen geglazuurd met een speciale rakuglazuur. Om jullie aan het einde van de middag naar huis te kunnen laten gaan met een zelf gemaakt voorwerp gaan we in deze workshop van start met al eerder met gietklei gegoten voorwerpen die daarna al een keer gestookt zijn. Een paar weken voor de workshop krijgen jullie hier voorbeelden van toegestuurd zodat je al vooraf kan kiezen welk voorwerp je wilt gaan bewerken.

Tijdens de workshop op 29 okt gaan we glazuren en raku stoken.

Raku stoken gebeurt in een speciale hiervoor geschikte gasoven. Deze wordt in ongeveer een uur tijd opgestookt tot 800 graden. Daarna gaan de voorwerpen in ijzeren bakken, die voorzien zijn van zaagsel en worden dan gerookt. Doordat het glazuur craqueleert ontstaan er kleine zwarte adertjes in het glazuur. Het ene glazuur heeft het sterker dan het andere. Je weet vooraf nooit precies hoe het eruit komt te zien. Best wel spannend!

Dit alles gaan we doen onder begeleiding van twee instructeurs van Atelier VoorDeDijk, Marij en Jennie zullen hierbij assisteren.

De kosten voor deze workshop zijn 35,00 p.p. inclusief koffie/thee met iets lekkers erbij.

Graag z.s.m. aanmelden het minimale aantal deelnemers is 5 en maximaal 15.

Deze middag kan alleen doorgaan bij droog weer. Mocht het regenen dan kan er een nieuwe datum geprikt worden voor de workshop.

Betalen kan ter plaatse.

Daarnaast zal Frits ons in een parallelsessie laten zijn hoe je zelf een leuke route kunt maken m.b.v. een softwareprogramma als bijvoorbeeld Tyre om deze dan over te zetten in je navigatie zoals Garmin of TomTom. Het wordt interactief dus neem je eigen navigatieapparaat en liefst ook een laptop mee dan kun je gelijk aan de slag. Het is de bedoeling om gezamenlijk een korte rit te maken op de navigatie en die vervolgens natuurlijk ook direct per Traction te gaan rijden.

Voordorpsedijk 41
3737 BM Groenekan

zondag, 29. oktober 2017 - 13:00

Agenda

Oktober 2017
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Wie is er online

We hebben 104 gasten en geen leden online