TAN Afdeling Midden  

Zondag 13 juni verzamelden zich maar liefst 27 equipes, waarvan 2 Gelre en 1 Zuid, op het dorpsplein in Beesd voor de 1e rit van onze afdeling sinds september 2020! We werden gastvrij ontvangen met koffie/thee en huisgemaakt appelgebak en konden in de tuin van Uitspanning Notenboom weer een beetje bijpraten. Na een uurtje was het tijd om te vertrekken voor een rit door maar liefst 4 provincies van ons land.

Onderweg kregen we een mooie indruk van een stuk van de Betuwe en het land van Maas en Waal, met een knipoog naar een van de bekendste liedjes van Boudewijn de Groot. Er was onderweg volop gelegenheid te stoppen voor een bezoek aan het kunstfort bij Asperen of een wandeling door plaatsen als Gorinchem en Woudrichem. Pal aan de route lag ook de unieke zuidwal van Leerdam. Bijna aan het einde van de route was ook het Geofort bij de Nieuwe steeg een bezoek waard met een leuke interactieve presentatie en activiteiten op het gebied van natuur, cartografie en navigatie.

Aan het einde van de middag werden we welkom geheten door Anton en Diana Verweij in hun Boutesteijnse Theetuin in Rumpt. Anton en Diana wonen pal naast de gerestaureerde sluis en zijn hier een eigen theetuin begonnen. Een beetje uit de hand gelopen hobby volgens Anton, maar wel met een fantastisch resultaat! Hier konden we aan de oever van de Linge genieten van de natuur onder het genot van een kopje thee of koffie, een glas vruchtensap en een stuk vlaai. Anton en Diana dank jullie wel voor de sfeervolle ontvangst en mooie afsluiting van een zonovergoten heerlijke dag!

ozio_gallery_nano