TAN Afdeling Midden  

Op 10 augustus reden wij ‘de Garage-rit’, uitgezet door Frits en Marij. Weinig regen, veel wind … maar daar heb je in een Traction geen last van; de veelgeroemde wegligging is weer eens in de praktijk bewezen.

Centraal stond een bezoek aan de 2 TAN Erkend Garagisten binnen de afdeling Midden; Le Patron in Ophemert en Van der Meij in Maartensdijk.

Niet minder dan 15 Tractions en ruim 30 personen meldden zich om 11.00 uur bij Garage Le Patron waar eigenaar Godfried van den Bergh voor ons ‘open huis’ hield. Een boeiende historie waarin de Lomax, de zelf ontwikkelde Le Patron en de 2CV de hoofdrol spelen. Godfried en zijn team zijn zeer gemotiveerd om hun kennis en kunde nu ook in te zetten voor de Tractions van onze leden. Voor meer informatie; www.lepatron.nl

Na dit bezoek volgde een korte rit naar het Stroomhuis in Neerijnen, waar een heerlijk lunchbuffet voor ons klaarstond. Het Stroomhuis is een voormalig schakelstation van de NUON, een karakteristiek pand met een industriele uitstraling.

Van daaruit een werkelijk schitterende rit naar Maartensdijk, de vestigingsplaats van de ‘klassieke tak’ van Garage Van der Meij. Onderweg nog even met de veerpont over. Na aankomst aan de overzijde kreeg Ary zijn 6 cilinder niet meer aan de praat. Bert, die achter hem was opgesteld, wist daar wel raad mee (moet nu wel zijn auto wassen).  

Bart en Ellen van der Meij heetten ons welkom in hun mooie garage, waar aan young en oldtimers veel moois was te bewonderen (o.a. 2 Peugeots 302). Ook hier stond de koffie met allerlei lekkernijen klaar. De groep waaierde uit over de verschillende ruimtes waar zij enthousiast te woord werden gestaan door medewerkers en familie. Bart legde uit hoe hij in dit vak is gerold en dat hij van jongs af aan een passie heeft voor oldtimers. Bart is zelf eigenaar geweest van 3 Tractions waar hij het nodige aan heeft afgesleuteld. Hij en zijn medewerkers staan klaar om onze leden met advies, onderhoud en reparatie van dienst te zijn. Daarnaast is iedereen welkom om op de zaterdagen even langs te wippen voor een kopje koffie, een praatje of een vraag – veel Van der Meij klanten doen dat dus er is dan altijd wel wat te beleven. Voor meer informatie www.vandermeijclassics.nl

Wij kijken terug op weer een geslaagd evenement waarbij het nuttige met het aangename werd verenigd.

Link naar een filmpje

ozio_gallery_nano