TAN Afdeling Midden  

De jaarlijkse Midden BBQ werd dit jaar gecombineerd met een rit en dat heeft goed uitgepakt. Op zondagochtend 7 juli kwamen ruim 20 equippes naar Groenekan, waar wij te gast waren bij Gijs en Jennie, die tekenden voor de organisatie van de rit.

Wij kwamen aan in een mooie landelijke omgeving, met een parkeergelegenheid die op de draaicirkel van de Traction is afgestemd en in de fraaie tuin stond de koffie met de gebruikelijke extra’s op ons te wachten. Het was er zo heerlijk toeven dat wij iets te laat aan de rit naar Fort Honswijk in Schalkwijk begonnen. Een schitterende afwisselende rit met ‘het gas erop’ want de gidsen/vrijwilligers stonden op ons te wachten voor de rondleiding. Fort Honswijk is een van de toonaangevende forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In veel opzichten een vernuftig bouwwerk, nagenoeg onneembaar in de 19e eeuw. De hele verdediging van het Fort was echter gericht op de horizontale aanval dus met de komst van het vliegtuig werd het Fort op slag hopeloos ouderwets. Er is nooit een kanonschot afgevuurd en toch heeft het Fort een rijke historie waarover de gids boeiend wist te vertellen.

Na de rondleiding vertrokken wij richting Houten waar Frank en Annelies ons opwachtten voor de BBQ met eigengemaakte (!) salades en alles wat een BBQ compleet maakt. Al met al een bijzonder geslaagde Traction dag, die je niet had willen missen.

ozio_gallery_nano