TAN Afdeling Midden  

Onder ideale weersomstandigheden reden wij om 08.30 uur richting Hoenderloo. Bij de poort konden we ons melden als lid van TAN en kregen direct een toegangskaart en folder van het nationaal park. Eenmaal binnen nog een paar kilometer rijden naar het bezoekerscentrum waar we op het parkeerterrein welkom werden geheten door Yvonne en Cor die deze dag voor ons hadden georganiseerd.

Voor sommige verstokte automobilisten was de fietstocht die op het programma stond wel even wennen, maar de rit van 10km was goed te doen en er werd veel gelachen. We brachten oa een bezoek aan het Jachthuis St. Hubertus. Een heel bijzonder huis in opdracht van het echtpaar Kröller Müller gebouwd door de bekende architect Berlage.

Na de fietstocht stond een gezamelijke picknick op het programma. Daarna was het natuurlijk de hoogste tijd om met de tractions een tour door het park te maken. In ieder geval hebben wij genoten van deze fantastische rit en waren en passant voor veel andere een bezienswaardigheid. Bij het maken van een foto van de tractions voor het jachtslot ontstond een heuse oploop van belangstellenden. Mooie gelegenheid om twee kleine jongens die wel interesse hadden in deze auto’s voor het eerst van hun leven in een traction te laten zitten, je weet maar nooit…..

Het bekende Kröller Müller museum hebben wij i.v.m. het schitterende weer niet van binnen gezien maar wel een mooie wandeling gemaakt in de beeldentuin van het museum. Voor dat we het wisten was het alweer 16.30 en tijd voor een afsluitend drankje op het terras van het bezoekerscentrum. Yvonne en Cor dank voor het organiseren van deze prachtige dag!

ozio_gallery_nano