TAN Afdeling Midden  

Braden aan de lek

Het was weer BAL (Braden Aan de Lek). Wij genieten altijd als we buiten zijn want het weer is dan mooi. Zo ook op zondag 3 juli. Op uitnodiging van het organiserend comité was een dertigtal leden van midden met aanhang of alleen naar Everdingen getogen om aldaar op het terras van Joop van Arnhem voor de schuur te genieten van onze jaarlijkse barbecue. Het geronk van de Tractions die het erf op reden klonk ons weer als muziek in de oren. Onze nieuwbakken voorzitter Frank heette iedereen welkom en gaf een kort résumé van de zaken die in de nabije toekomst gaan spelen, waaronder het grote jaarfeest. Hij bedankte ook ieder voor de warme belangstelling bij zijn huwelijk met Hilda. Gastvrouw Annelies had met hulp van enkele andere deelnemers een heerlijke voorraad hapjes klaargezet en ook de drankje waren in ruime mate voorradig. Niemand kwam tekort. Ieder had een eigen voorraadje vlees meegenomen zodat er geen vlees zou overblijven. Om een uur of drie werden de eerste vuurbakken in de hens gezet en de kooltjes begonnen aan de laatste etappe van hun bestaan.  Toen het eerste stuk vlees op het rooster werd gelegd duurde het niet lang voor anderen volgden en al snel betrok de geur van gebraden vlees onze neuzen. Borden werden binnen gevuld met brood, salade en groente en saus, buiten kwam daar het geroosterde vlees bij en het grote eten nam een aanvang. En genoten hebben we. O jazeker. Zoals we gewend zijn in Midden braden wij elk jaar vlees en wij weten inmiddels door ervaring wijs geworden hoe een stuk vlees gebraden dient te worden.

En terwijl wij daar zaten te genieten van de goede gaven die de aarde voortbrengt waren de diverse gesprekken over van alles en nog wat niet van de lucht. Wie wilde keek naar een video-impressie van de Tour de Créhange, door Louis in elkaar gezet.
En al snel bleek ook nu weer dat gezelligheid geen tijd kent want de klok stond zo maar ineens op half zes. Tegen een uur of zes waren diverse mensen weer vertrokken en niet veel later was het terras leeg en alles netjes opgeruimd. Op naar het volgende evenement . Houd vooral de agenda in de gaten, die vertelt wat, waar en wanneer.

Piet van Vledder

ozio_gallery_nano