TAN Afdeling Midden  

Een snertdag

Het was stil in Midden Nederland. Een dikke deken van mist lag over de velden en smoorde de geluiden en beperkte het zicht. Daarom was het voorzichtig rijden over de smalle dijk naar Everdingen om naar de meeting van Midden te komen. Ik wist het van tevoren al, het zou weer een snertmiddag worden. En daar heb ik gelijk in gekregen.

In het mooie onderkomen van Joop liep het snel vol. Een goede vijfendertig personen, al of niet per Traction gearriveerd, schudde de mist van zich af en betrad de warme ruimte waar Annelies al druk in de weer was om ons te voorzien van koffie en andere lekkere dingen.  Het was gezellig en de eerste meeting na het schitterende jaarfeest was begonnen. Gesprekken over elkaars wederwaardigheden, banden, elektra, carburateurs en nog veel meer kwamen makkelijk op gang, mede mogelijk gemaakt door het gefermenteerde tongenlosweekwater dat in flessen voorradig was.

En toen was het moment aangebroken om de soepkommen te vullen en ze vervolgens weer leeg te lepelen. De grote pan erwtensoep stond met pollepel klaar om geleegd te worden, wat niet zo veel tijd in beslag nam.  Met een roggebroodje met ham, een bolletje kaas of worst in de ene hand en de lepel in de andere was al snel iedereen aan het smullen. De soep gleed gladjes naar binnen. En zo verstreek de tijd ook gladjes en na een blik naar buiten te hebben geworpen waren we het er over eens: de mist is dikker geworden. Tijd om te vertrekken voor het duister valt. En zo besloten we met een –Tot de volgende keer- de snertmiddag in november van afdeling midden die inmiddels een goede traditie is geworden.

Piet van Vledder

ozio_gallery_nano